Zondagmiddag met Zora

.

rozen 2 [528]veauce [528]

_20140615_1991 [528]

Dit is het dorpje Veauce. Het waanzinnige kasteel is niet meer toegankelijk; er is wéér een toren ingestort. Annie houdt er geen Pub meer, wat jammer, we hebben er een paar leuke muzikale middagen beleefd.

Brocante [528]        Maar ach, zo’n stil dorpje vindt Zora best saai dus rijden we door naar Gannat waar de brocante der brocantes is van deze zondag, kraampjes tot zover het oog reikt. Families zitten op een kleedje en verkopen hun overvloed. Dit is hét zondagmiddaguitje voor de Fransen.

We vinden onze schatten: Zora een rok en een truitje en een bolletje wol om armbandjes te maken. Ik vind twee hand gebreide katoenen truien. Gemaakt door weilen Arlette van 86 jaar en ik ben haar dankbaar voor de uren werk die in deze prachtige truien zitten. Ik vind een theepot, de zoveelste, bestek en een prachtige taartschaal in etages. En dan komt het hoogtepunt van deze middag, de taartjeswinkel van Gannat.

zora 2 [528]

Met verbazing hoor ik wat de dame in het rose allemaal meeneemt in een kartonnen doos:een half pond chocolaatjes en een enorm stuk nougat. Het zou toch niet voor haar alleen zijn.

zora pattiserie 2 [528]

Ook al lijkt het zo vlak voor de langste dag van het jaar dat het nooit avond wordt rijden we om half 7 toch maar terug naar huis over de mooie slingerweg, langs het viaduct van Eifel.

Reacties

Populaire posts

Hoe groen is Brénazet?

Met kinderen terug naar de natuur

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs