vrijdag 13 juni 2014

Volle Maan en aardbeientaart

Geen voetbal (Nederland- Spanje) want wij hebben geen TV. Zat ik rustig een docu te kijken over de Gerson Therapie… (super boeiend, ik zat er helemaal in, gaat over het drinken van groentesappen dat alle chronische ziektes geneest, Dr Gerson heeft de slowjuicer uitgevonden) Toen zette Nikola even per ongeluk alle stroom eraf. Gelukkig maar, want anders had ik dit prachtige beeld gemist!

Volle maan vanuit Brenazet

De tenten staan trouwens alweer gereed, en ook de put heeft een mooi afdakje gekregen.

put, pony's en safari tenten


Stucken met leem


Het community gevoel was deze week weer sterk: onze New Zealandse Help X ers hielpen met het opzetten van de tenten terwijl vriendinnen gingen stucken en gordijnen naaien. Ik hield het bij het maken van een heerlijke zomerse aardbeientaart met eigengemaakt ijs.
Rechtop Marian! Gordijnen

 

Aardbeientaart met mango bananenijs

Recept

Aardbeientaart

Bodem:

100 gram gemalen amandelen of amandelmeel/poeder

100 gram geweekte dadels

snufje zout

Maal alles door elkaar in de blender en druk het deeg in de taartvorm, zet in de koelkast.

Vulling;

Verse aardbeien uit eigen tuin

Agar Agar

Appeldiksap en water

Breng in een steelpannetje de appeldiksap met weinig water en agar agar aan de kook. Bedek de taartbodem met halve aardbeien en giet de agar  agar eroverheen, Zet de taart 10 minuten of langer in de koelkast.

 

Bananen Mango ijs

1 mango (geschild in stukjes en een aantal uren in de vriezer)

6 bananen (in stukken en bevroren)

scheutje soyaroom

1 theelepel Macca

Doe het bevroren fruit in de blender met de soyaroom en de Macca. Blender tot het glad en romig is. Zet het ijs even in de vriezer. Wanneer het daarna te hard is geworden, kun je het opnieuw zacht krijgen in de blender.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten