donderdag 5 juni 2014

Sinaasappel citroen bergamot cake

 

_20140605_1898 [528]Verjaardag weekdag 3, we hebben prachtig zonnig weer en bij verjaardag hoort cake. Geïnspireerd door Chantal Soeters die een heel leuk recept op haar site heeft staan van een “Bergamote Almond Polenta cake” heb ik deze bijzondere cake gemaakt die ook nog eens helemaal crazy sexy is (dus geen tarwe, gluten, eieren of suiker). Ik heb het recept recentelijk (september 2014) veranderd, nu vind ik hem nog lekkerder

Natte ingrediënten

* 3 eetlepels lijnzaad in water geweekt
* zeste van 1 sinaasappel
* 150 gr dadels (zonder pit liefst geweekt)
* 3 druppels stevia
* 100 gram cocosolie
* 4 druppels bergamot essentiële olie
* 2 theelepels chiazaad
* sap van 1 sinaasappel
*
scheut azijn

Droge ingrediënten

* 120 gr amandelmeel
* 60 gram polenta
* 60 gram maismeel
* 1 theelepel sodium bicarbonaat
* scheut appelazijn

± 100 gr lauw water

*amandelschaafsel

Zet de lijnzaadjes in de week. Verwarm de oven op 180 graden. Met een dunschiller de sinaasappel ‘schillen’, doe deze schillen in de blender en maal ze fijn, voeg lijnzaad toe met wat water en blender dit tot je een papje krijgt, voeg dadels toe en blender tot je een min of meer egale pap krijgt. Roer de rest van de natte ingrediënten erdoor en voeg dan de droge ingrediënten toe. Voeg zoveel water toe als nodig is zodat het niet te droog is. Stort in een (ingevet) bakblik. Versier met amandelschaafsel. Zet de cake 30-35 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten