vrijdag 8 november 2013

Prei quiche

 

_20131108_1041 [528]Een vegetarisch recept zonder zuivel en zonder gluten. Ik heb wel eieren gebruikt.

 

 

Ingrediënten:

Deeg:

* 60 gr havermeel
*140 gr boekweitmeel
* 100 gr boter (of plantaardige olie of margarine)
*
halve theelepel zeezout
* 50 cl water

Vulling:

* ongeveer een pond prei in stukjes
* 100 gr rooktofu in blokjes
* 4 eieren
* 1 theelepel kurkuma
* 1 theelepel anijszaad
* 1 theelepel paprika poeder
*
zout en peper
* 100 ml soyaroom
* olijfolie

Verwarm de oven op 180 graden. Maak eerst het deeg. Maal 60 gram havervlokken tot meel, voeg de andere ingrediënten toe en maak het deeg in de keukenmachine of meng het met de hand. Plaats het direct op een op maat geknipt rond stuk bakpapier en rol het uit. Leg het geheel in een ronde ovenschotel of in een springvorm. Prik gaatjes. Zet de bodem in de oven terwijl je de vulling maakt.

Verwarm de olijfolie in een braadpan. Doe de prei in de pan en voeg daar de rooktofu, het anijszaad en de kurkuma aan toe. Roerbak de groenten een minuut of 5 tot de prei iets is geslonken. Draai het gas uit. Meng in een kom de 4 eieren, de soyaroom, zout en peper.

Haal de bodem uit de oven, leg het preimengsel erin en giet daaroverheen het eimengsel, strooi er paprika poeder over. Zet : 45 minuten in de oven. Heerlijk met een rauwe bietensalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten