Pompoen Fallafel

 

Wij eten vaak fallafal, het is niet moeilijk om te maken en altijd een succes. Deze variant is experimenterend ontstaan en volgens mij de allerlekkerste. Door de pompoen en de baking soda wordt het een hele luchtige doch krokante beignet.

Ingrediënten

500 gr-600 gram geweekte kikkererwten
250 gram pompoen in stukken gesneden met schil
3 à 4 teentjes knoflook
2 theelepels geroosterde komijnzaadjes
1 theelepel kurkuma
1 theelepel curry
1,5 theelepel zeezout
1 theelepel natrium bicarbonaat (baking soda)
1 rode peper
100 gr water

Plantaardige olie om in te bakken.

Bereiding

Zet de kikkererwten 12 uur van te voren in de week. Let op: de benodigde hoeveelheid zijn de reeds geweekte kikkererwten. Als je kikkererwten overhoudt kun je ze koken en er houmous van maken of een Marokkaanse tajini.

Rooster de komijnzaadjes in een kleine koekenpan op een klein gaspitje zodat het niet te snel gaat.

Doe de knoflook en de pompoen in de blender en maal fijn. Doe de geweekte kikkererwten erbij, zonder het weekwater, en maal fijn. Zo nu en dan wat water erbij wanneer het te droog wordt. Doe alle specerijen erbij, het zout en de baking soda en de rest van het water. Mix alles door elkaar tot het een homogeen beslag wordt. Het mag niet te nat en te dun worden.

Gebruik een grote wok en veel olie. Wanneer de olie heet is maak je met behulp van twee eetlepels een soort langwerpige balletjes. Laat ze in de olie glijden en bak tot ze rondom bruin zijn. Leg ze in een schaal op keukenpapier.

Het lekkerst wanneer ze net klaar zijn, warm en krokant! Ik vind ze lekker met een eigengemaakte groene tomaten chutney.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Zelf Miso maken

Goechala trek in Sikkim