maandag 21 oktober 2013

Salade met rauwe biet

 

Het recept is mij heel vaak gevraagd deze zomer, hier is hij dan de beroemde bieten salade van Brénazet.

Bietensalade Brénazet

 

Ingrediënten

-1 grote ongekookte biet of 2 kleine bieten

-1 grote wortel

-een flinke bak groene salade ( het liefst vers geplukt )

-1 teen knoflook

-1 stukje gember

-100 gram notenolie

-2 eetlepels tamari

-1 à 2 eetlepels agavesiroop

-bloemen om te versieren

-zonnebloempitten of pompoenpitten ( eventueel eerst geroosterd)

Wat gaat er in de groene salade? Alle soorten sla zijn welkom daarnaast: paardenbloemblad, weegbree, herderstasje, kaasjeskruid,knopkruid, melde, venkelblad, snijbiet, blad van de biet, peterselie, selderij, tijm, zuring, boerenkoolblad enz enz

Was de sla en snijdt de wilde blaadjes klein (ik gebruik een schaar).

Rasp de biet of maak hem klein in de blender

Doe gember, knoflook en de wortel in de blender, maak fijn, voeg olie, tamari, agave toe.

Salade in een schaal, bieten erover, daarover de zonnebloempitten en de saus. Versier met eetbare bloemen (goudsbloem, korenbloem, kaasjeskruid, komkommerkruid, madeliefjes enz)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten