maandag 21 oktober 2013

Ron’s favoriete pannenkoekenrecept

Tijdens de detox eten we geen eieren, geen melkprodukten en geen gluten.
Deze pannenkoeken zijn vrij van deze producten en wij vinden ze heel erg lekker. daarbij komt dat ze ook heel licht verteerbaar zijn.

Veganistische pannenkoeken
Week vier eetlepels lijnzaad in een kopje water (ongeveer een half uur).
Maal 160 gram rauwe, droge kikkererwten fijn tot meel in de blender.
Zet deze even apart.

Mix dan de lijnzaadjes met het water, het wordt een gladde substantie die de eieren vervangt.Voeg hieraan toe:


160 gram rijstmeel

160 gram kikkererwtenmeel 
50 gram olijfolie of een andere plantaardige olie zoals kokosolie etc
1 theelepel  sodium-bicarbonaat 

1 theelepel zeezout
± 400 ml water of meer
Een scheut azijn

Laat het beslag een half uur of langer rusten, de pannekoeken worden daardoor elasischer, gemakkelijker om te draaien 

Een schep van het beslag in een hete, ingevette koekenpan doen, uitspreiden met behulp van een pannenkoekmes of iets dergelijks. Langer bakken dan je gewend bent, de bovenkant moet helemaal droog zijn, omdraaien en ook de achterkant lekker lang bakken.
Eet smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten