Ingesneeuwd

Wij hebben hier nog geen lente. Na enkele sneeuwklokjes te hebben gespot een paar jubelende vogels en na een paar dagen zon is de winter weer helemaal terug.

Sinds zaterdag sneeuwt het hier en we bevinden ons onder een laag sneeuw van zo’n 10 centimeter. De pony’s voeren we nu hooi en de kippen schuilen de hele dag onder de afwasplaats van de camping. Een broedse kip heeft ervoor gekozen om in een hoekje op de afwasplaats te gaan broeden, ik vind het wel zielig met die kou! Ze zit op 16 eieren en Ron heeft een afdakje voor haar gemaakt en we hebben wat wol om haar heen gelegd om haar warm te houden.

_20130225_961 [600x400]

 

Ondanks de vakantie is het hier stil in huis. Gisteren hebben we Nikola naar de Puy de Dôme gebracht. Hij brengt een paar dagen door bij zijn vriendinnetje in St Nectaire. Wij hebben ervan geprofiteerd om langs onze vrienden Pascal en Dominique te gaan. Zij wonen ten zuiden van Clermont Ferrand in Corrent. Pascal had voor ons de Biologische wijn opgehaald. Een lekkere wijn van een kleine producent die wij hier op Brénazet voor onze gasten in huis hebben. Het neefje van Dominique logeerde bij haar en Igor was heel blij toen hij uitgenodigd werd om ook tot woensdag te blijven.  Ze waren met z’n tweeën druk aan het monopolyen toen we vertrokken en vandaag zou er worden geschaatst op de schaatsbaan dus die vermaakt zich wel. Woensdag halen we hem op want dan gaan we skiën.

_20130225_957 [600x400]Gisteren kwamen we laat thuis en er lag zoveel sneeuw dat we met veel moeite de cour op konden rijden. Vandaag is er keurig sneeuwgeruimd.

 

 

_20130225_955 [600x400]

Reacties

  1. Hier in Best verdwijnen de laatste restjes sneeuw en stijgt geleidelijk de temperatuur naar lente-waarden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Hoe groen is Brénazet?

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Met kinderen terug naar de natuur