woensdag 7 maart 2012

Vegetarische paté

Sinds ons bezoek aan vriendin en acupuncteur Rein in Beaune d’Allier, heeft Ron besloten om geen kaas en melkproducten meer te eten. Rein wist hem te overtuigen dat de verzuring door melkproducten de oorzaak was van de pijn in zijn gewrichten. Ron vond het ergens wel jammer toen bleek dat zij gelijk had, want nu kon hij niet opnieuw beginnen met de enorme hoeveelheden  fromage die hij per dag verorberde. Het heeft mij geïnspireerd om nieuwe recepten uit te proberen en een van deze recepten wil ik graag met jullie delen, een vegetarische paté, heel eenvoudig en erg smakelijk.
250 gr gekookte volkoren rijst
250 gr biologische (kastanje) champignons 
200 gr rook tofu (gewone tofu kan ook, ik voeg dan een eetlepel biergistvlokken toe)
groene kruiden naar keuze
een flinke scheut shoyu
grof gemalen peper
olijfolie
Alles, behalve de peper en olijfolie, in de keukenmachine doen en tot een brij malen. Een bakblik of ovenschaal ruim invetten met olijfolie, de paté erin en een dunne laag grof gemalen peper erover strooien. 35 minuten in een oven van 180 graden. Je kunt de paté af laten koelen maar wij hebben hem ook wel eens warm gegeten. Wanneer je eens dit recept uitprobeert hoor ik graag hoe de paté is geworden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten