Hier is het lente

Wat eerst een paar vogeltjes waren is aangezwollen tot een groot koor en vooral als ik in de moestuin bezig ben, geniet ik van hun gezang. Ook de merel zingt tegen de avond en ik hoor ons steenuiltje klagelijk roepen bij zonsondergang. Dan zie ik gelijk Venus en Jupiter, ze staan nu heel dicht bij elkaar. Hieronder de foto die ik zojuist heb genomen van de twee planeten, ik zou wel even de bril opzetten….

Brenazet_0013maart [400x300]

De dag was prachtig geen zuchtje wind, geen wolkje en een temperatuurtje van rond de twintig graden. We hebben al een aantal weken lenteweer en Ron werkt alleen nog in t-shirt. Toch zie je bij ons nog niet zoveel groeien en bloeien. Dat komt door de koude nachten. Bijna elke nacht hebben we nog nachtvorst.

Brenazet_0008maart [400x300]Ron is hard bezig geweest in de blokhut en hij denkt alles af te hebben over twee weken. Ik ben er ook al in de weer geweest met gordijnen en met schoonmaken. Het keukenblok, uit eigen atelier natuurlijk, is vandaag in elkaar gelast. Vervolgens komt het houtwerk eromheen en dan begint de inrichting! Nu de vloer, ramen en deuren erin zitten en alles met leem gestuukt is, ziet het er al heel gezellig uit.

 

De moestuin krijgt weer vorm. Ik vond nog een hele oogst pastinaken, hier en daar afgekloven door het molrat monster. Wat een akelig beest is dat, hij vreet alle wortels en knollen op en ik kom er maar niet van af. Hij graaft lange gangen onder de grond. Alle tips om van hem af te komen zijn welkom!

Iedere dag inspecteer ik de buiken van mijn twee zwangere dames pony's. Ook een blik op de tepels; als ze gaan kegelen kan ik het veulen binnen 24 uur verwachten. Ondertussen heb ik me verdiept in het Natural Horsemanship van Emiel Voest. Ik heb een touwhalster geknoopt en het past perfect bij Wieke en Mees. Nadat ik de video's gezien heb, ben ik gaan oefenen met Mees en ook een beetje met Wieke om te zien hoe zij reageert. Het ging direct goed met allebei, ik ben echt verbaasd dat het zo gemakkelijk gaat en dat ook alles klopt wat hij zegt. Ik vind het boeiender om op deze manier met mijn pony's te werken en het is minder saai dan het klassieke longeren. Het lijkt me vanzelfsprekend ook fijner voor de pony's.

imageWe hebben hele mooie t-shirts laten drukken met het logo van Brénazet. De t-shirts zijn 100 % biologische en fair trade en komen van een klein bedrijfje in IJselstein, RE-5, gerund door mijn nicht en haar man. Dus deze zomer hebben we naast eieren, honing en zelfgemaakte jam ook nog t-shirts als aandenken aan een heerlijke vakantie op Brénazet te koop!

Reacties

  1. Wat een toeval! Op de dertiende maart heb je dit blog geschreven en is meteen de verjaardag van je nicht José, mede-eigenaar van RE-5 clothing. Ik kreeg vele felicitaties en gelukwensen voor het komend jaar.Die wil ik bij deze dan ook heel graag met jullie delen. HEEL Veel geluk op Brénazet,

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Zelf Miso maken

Goechala trek in Sikkim