Butternut Kofta’s in tomatensaus.





Kikkererwten zijn gezond, je kan er veel mee maken zoals falafel en houmous. Ron en Mariken waren weer een maand in India. Vandaar dit India’s recept. Lekker met rijst en een rauwkost salade.

Ingrediënten

Voor de Kofta’s:
½ butternut
*1 grote ui of 2 kleintjes
*½ tl zout
*100 gr kikkererwtenmeel (besan)
* stukje gember
* olie om in te frituren 
Voor de saus:
*1 grote ui of 2 kleine uitjes
*250 gr verse tomaten
*2 tenen knoflook
*1 stukje gember
*1 theelepel (gemalen) korianderzaad
*4 zwarte peperkorrel (fijngemaakt)
*4 kruidnagels (fijngemaakt)
*1tl komijnzaad
*1tl kurkuma
*¼ tl asafoetida (kan ook zonder)
*water
*½ tl zout
* olie 

Eventueel verse koriander
De kofta’s
In de thermomix (of andere keukenmachine): Maal van de ongekookte niet geweekte kikkererwten een fijn meel (1 minuut op 10). Zet apart. Hak in de thermomix de uien met gember (3 sec op 5) voeg de butternut toe (5 sec op 5) voeg het kikkererwtenmeel toe ( 10 sec op 3,5). Maak balletjes van het “deeg”. Maak ze niet te groot en maak ze stevig. Frituur ze in hete olie. Leg ze op een keukenpapier wanneer ze mooi lichtbruin zijn.
De saus
Maak peper, koriander en kruidnagels fijn. In de thermomix : Hak de gember, knoflook en uien (5 sec op 5) doe er de komijnzaad bij en alle fijngemaakte specerijen. Een scheutje olie en 1 minuut op 90 graden op 1. Voeg de tomaten in grove stukken toe en hak ze nog iets fijner (3 sec op 5). Voeg wat water en zout toe en laat minimaal 5 minuutjes koken (5 min. op 100 graden, stand 1.

Schep de balletjes voorzichtig in de saus en verwarm alles nog een paar minuten zodat de balletjes de smaak van de saus opnemen.
Wil je een romige saus? Voeg gemalen cashewnoten toe of wat crème fraiche.




Reacties

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Zelf Miso maken

Россия