Kruidkoek

"Les giboulées de Mars", Maartse buien die het einde van de winter markeren, Op dit moment schijnt de zon en regent het en er waait een wind van 60 km per uur met windstoten van 100 km per uur. We hadden alles goed vastgezet maar er vloog toch nog een stoel langs en de staldeur is stukgewaaid. (De storm is ondertussen gaan liggen: dak van de pipowagen gedeeltelijk stukgewaaid, 14 dakpannen eraf en nog een paar van de schuur... )

Tijd voor een lekker stuk koek bij de koffie:



Brenazetse kruidkoek


50 gr honing
50gr suiker
175 gr (warm) water
250 gr roggemeel
1 eetlepel geraspte gember
1 tl bicarbonaat
1tl cream de tartar (of een scheut azijn)
1 tl anijs (gemalen)
2tl koekkruiden
50 gr rozijnen

Oven voorverwarmen. Los de honing en suiker op in het warme water, voeg de rest van de ingredienten toe en meng goed (in de keukenmachine) voeg als laatste de rozijnen toe.
Doe het deeg in een bakvorm ( ik gebruik een siliconen cakevorm) en bestrijk de bovenkant met water. maak een snee met een mes over de gehele lengte.
Ongeveer 45 minuten op 180 graden in de oven




Reacties

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Zelf Miso maken

Россия