Oogsten

pruimen1 [528]De zoete september maand: de gasten zijn grotendeels vertrokken met de zwaluwen. Gelukkig nog wat gezelligheid van enkelen en ook kan ik nu genieten van het bezoek van mijn vader en zijn vrouw. Iedere dag maak ik weer andere taart van de oogst: bramentaart, mirabellentaart en ook de bramensmoothie vonden ze erg lekker.

pruimentaart_smoothie [528]

 

Recept Mirabellentaart:

100 gram speltmeel
50 gram echte boter
snuf zout

Verwarm de oven op 180 graden, maak het deeg in de keukenmachine, rol het direct uit op een rond stuk bakpapier dat precies in een grote platte taartvorm of een “moule manqué” zoals de Fransen een ronde ovenschool zoals de mijne van Emile Henri noemen. Zet de taartbodem in de oven en ontpit ondertussen de mirabellen ( of pruimen).

Een flinke hoeveelheid ontpitte mirabellen, net zoveel om de bodem ruim te kunnen bedekken.

Roer 2 eieren met een schep oersuiker en wat stevia of met een ander zoetmiddel(dadelmoes/agave/ahorn) los. Roer er 2 eetlepels room of soyaroom doorheen en drie eetlepels amadelmeel. Pas de hoeveelheden aan om toch nog en vloeibaar geheel te krijgen.

Leg de mirabellen/pruimen op de voorgebakken bodem, daarover het ei mengsel, strooi over het geheel nog een eetlepel oersuiker.

Zet de taart nog een 40 minuten in de oven tot de mirabellen een klein beetje bruin beginnen te kleuren.

Recept Bramensmoothie

Zet 2 eetlepels chiazaad een halfuurtje in een half glas water

Pureer 2 bananen, een flinke hoeveelheid bramen in de keukenmachine. Voeg amandelmelk toe en de chiazaadjes, blender dit nogmaals.

Reacties

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Zelf Miso maken

Россия