Een leemkachel

 

kachel_20121013_108 [800x600]Ron en ik zijn volledig ondergedoken in onze passies, Ron “bricoleert” en ik heb bakkoorts en ben in de weer met thermomix en dehydrator. Ik besteed net zoveel tijd in de keuken als in het hoogseizoen.

Wat knutselt Ron? Aha en hier volgt mijn a-technische ongeïnteresseerdheid ( oh mijn God wat zou ik zonder die man moeten beginnen..) Ik doe een poging:

onze kachel is aangesloten op de vloerverwarming. De kachel zelf wordt dus afgekoeld door het water van de vloerverwarming en geeft niet zoveel warmte. Er gaat veel warmte door de pijp, die overigens onze slaapkamer passeert waardoor het daar altijd bloedheet is, warmte die Ron anders wil gebruiken. Dus dit heeft hij bedacht. Vraag me nu niet hoe het precies werkt want ik snap er niks van. Er gaan allemaal buizen door dat leem…Het werkstuk is bijna af en dan gaan we het uitproberen, ik hoop op een heerlijke knuffelkachel waar ik lekker met mijn boek tegenaan kan zitten.

Sterrenregen

We lopen om de haverklap naar buiten om die 30 meteoren per uur te zien die ons beloofd zijn, helaas, er is weinig te zien. Het is hier wel erg warm, de hele avond is de temperatuur ruim boven de 18 graden gebleven en de deur staat nu nog open. Warmte van die meteorenregen, zonnevlammen? We hebben drie dagen hele harde wind gehad, uit het zuiden, de takken vlogen om je oren en dan nu weer zomer. Het is heel mooi op Brénazet:  fris groen gras, kleurende bomen en eindelijk bloeien de bloemen die het in de zomer te heet en te droog hadden. De foto’s moet ik nog even maken…

 

Reacties

  1. Een uitloper van die zachte wind uit het zuiden (inclusief woestijnzand) komt sinds het afgelopen weekeinde Nederland binnen. Temps boven de 20 graden dus. Dat houdt nog enkele dagen aan, uitgezonderd dat zand. In Breda stonden ze zondag met hun autoblik in de rij voor de wasplaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De leemkachel is af: http://brenazet.blogspot.fr/2012/10/eerste-sneeuw.html

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Hoe groen is Brénazet?

Zelf yoghurt maken