Veulen van Wieke

Brenazet_0028mei [400x300]

Geboren overdag 19 april terwijl ik in huis bezig was. We gingen even naar Anando kijken en daar naast Wieke stond zomaar ineens een enorm veulen:

 

 

 

Brenazet_0031mei [400x300]

 

 

Je weet niet wat je ziet, en zo groot! Toen moest ik haar naar de stal geleiden wat niet gemakkelijk was omdat we eerst vanaf de parkeerplaats langs het terras en daarna de hele cour over moesten. Gelukkig dat Igor en zijn vriendje met zijn moeder, een boerin die wel wat gewend is, mij hielpen maar het ging niet altijd goed want het veulen schoot alle kanten op.

Brenazet_0047mei [400x300]

Brenazet_0068mei [400x300]

Vervolgens moest het veulen drinken maar dat deed hij niet, ik was alleen, Ron in Nederland, Igor was naar het zwembad en Nikola was bij vrienden en niet te bereiken op zijn telefoon.

De dierenarts kwam en met z’n tweeën hebben we geprobeerd het veulen de tepel te laten vinden. Dat ging heel moeilijk, het veulen was volgens de dierenarts te groot voor zijn moeder en hij concludeerde dat ik maar een fles met biest (van koeien) moest gaan geven voor de zekerheid zodat hij tenminste  een goede start zou hebben. 

Brenazet_0075mei [400x300]

Wieke moest vast blijven staan in de stal. Wat een narigheid allemaal, ik gaf het niet op en bleef het veulen naar de uier leiden. Wieke stond geduldig te wachten en was rustig en lief. Nikola kwam thuis en samen hebben we geprobeerd het veulen de fles te geven wat echt niet ging, hij moest helemaal niks hebben van die premium koemelk. Dus toen maar weer proberen aan te leggen en toen kon ik deze foto nemen:

Brenazet_0082mei [400x300]

Hij dronk! Ik heb ze gelijk naar de camping gebracht zodat Wieke lekker kon grazen en het veulen rondjes kon rennen want dat doet hij het liefst.

Brenazet_0089mei [400x300]

Dat ziet er toch veel leuker uit! De volgende foto’s zijn van vanmorgen:

Brenazet_0100mei [400x300]

Brenazet_0104mei [400x300]

We zien hem hier toch heerlijk bij zijn moeder drinken. En dan nu de naam… We gaan hier vanavond met zijn allen over beslissen als Ron er ook weer is. Suggesties zijn nog welkom tot vanavond 22 uur.Vlekje wordt het in ieder geval niet.

Het is nu 22 uur, kregen van Petra Zijp nog een leuke inbreng binnen:Goliath. Het was nog even moeilijk want iedereen had het vetorecht. Maar we zijn eruit, hij heet: ROMEO

Reacties

  1. Dit compenseert het vanmorgen aangekondigde ontslag van 3 presentatoren van het Hart van Nederland bij SBS6 een beetje. Al is dit dan Hart van Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hans vraagt zich af of niet iemand het veulen stiekum erbij gezet heeft.....
    Zo'n groot veulen. Terwijl Barbara een veel grotere buik had.
    Fijn dat de dames het zo goed gedaan hebben
    Liefs Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Agnes en Colinda21 april 2012 om 21:27

    Wat een mooi verhaal. En wat is het veulen groot!!! Mooie naam: Romeo.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Zelf Miso maken

Россия