Wandelen in de Allier met kinderen

Brénazet ligt in het zuiden van de Allier, dicht bij de grens van de Puy de Dome. De Allier is perfect om mooie wandelingen te maken, niet teveel niveau verschil maar genoeg voor een mooi uitzicht onderweg en je komt zo ongeveer niemand tegen. 





De wandelroutes kun je ophalen in de Gravenzaal van Brénazet. Daar staat een ouderwets groen koffertje vol met wandelkaarten en boekjes.


Nu kun je deze wandelingen ook gratis downloaden via deze site
Bij localisation typ je in: 25 km rondom Vernusse en je krijgt de mooiste wandelingen eruit gerold.



 


Wanneer je eens een uitstapje wil maken naar Fôret de Troncet, een absolute aanrader als je van oerbos houdt en zeker fijn als het erg warm is, dan vind je hier de mogelijkheden voor een fijne boswandeling. Er zijn meerdere vennetjes en ook een recreatiemeer.Een aanrader voor gezinnen.


 Aanbevolen wandelingen: 

*Au fil de la Bouble, heel leuk voor kinderen
* Le Sentier des Minerais, veel bos en mooie uitzichten, deze wandeling is te moeilijk voor kleine kinderen. Aan het beginpunt het Mineralen museum en dat is dan wel weer heel leuk voor de kinderen.
* Balad'Sioule n°1 le chemin des Murailles, pittoresk pad in de vallei van de rivier de Sioule, gemakkelijke wandeling van ongeveer 2 km. Er gaat ook een pittige wandeling van 11 km boven langs:Les hauts de Chouvigny




Reacties

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Zelf Miso maken

Россия