Even voorstellen: Holly de Brénazet

Een paar dagen voor de geboorte had Deva grote uiers maar verder nog niets te zien. Bij alle vorige geboortes op Brénazet ging de merrie "kegelen"en hingen er druppels aan de tepels en wisten we zeker dat het veulen snel zou komen. Haar buik was enorm!In de ochtend van 27 maart 2017 stond daar in eens een veulen in de wei naast haar. Een prachtige kleur, op het Internet lees ik dat de kleur "buckskin"wordt genoemd, een vaalbruine kleur die je krijgt doordat de vader die 100 % wit is. (cremelo) en de moeder bruin, even opgezocht wat het in het Nederlands is:

"Een Valk is het resultaat van één "cream" gen op een bruin paard. Het cream gen verdunt alleen het rode haar en laat het zwarte haar ongemoeid. De valk kleur kan variëren van heel licht boterkleur tot heel donker."

Het veulen is 100 % Welsh en we hebben haar Holly genoemd.
De eerste dag is het nog vrij gemakkelijk om haar aan te raken en dat hebben we dan ook gedaan zodat ze zich later gemakkelijk zal laten manipuleren.Na de uitgebreide kennismaking is Holly moe en gaat lekker slapen. Reacties

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Hoe groen is Brénazet?

Zelf yoghurt maken