Brénazet Winter Weltevree

Winter op Brenazet met de W van Wellness. Tijd voor onszelf. Zo vierden wij Solstice 2016: Ron vulde het éénpersoons bad met regenwater en verwarmde het water met zelfgekapt hout, ik voegde er nog wat etherische olie en zout aan toe en daar lagen we dan naar de sterren te kijken! Alle elementen waren daar: water, vuur, de aarde onder je voeten als je eruit ging en heerlijke frisse lucht! We moesten wel één voor één,  maar daarentegen was het water al warm in een uurtje terwijl de boeren jaccuzi wel drie uur nodig heeft. Het bad wordt overigens steeds warmer als je erin zit.  De volle maan in de ochtend van 15 december:
Koning winter is al op bezoek geweest:
Vervolgens kregen we een hoge druk gebied precies boven Brénazet en iedere dag was omgeven door een gouden randje. We genoten van het buitenwerk. Geen straf om knoflook te planten, pony's te trainen of om poep uit de wei te scheppen. Ron heeft de voorkant van ons huis gerelooked, twee leuke buitenkacheltjes geknuteld en de stal voorbereid voor de komst van het hengstveulen Gatsby d'Island in Januari, daarover natuurlijk meer als het zover is. Klaar met het werk, dan lekker een ritje met Rizar!
Op de volgende foto kun je de nieuwe volautomatische kippen in- en uitgang zien. Het witte luikje gaat iedere morgen om half 9 langzaam omhoog en dan springen de kipjes eruit. Om 5 uur 's avonds gaat hij dicht, dan zitten de kippen allang op stok want die maken korte dagen in de winter. Hij kan ook functioneren op lichthoeveelheid. Nooit meer bang voor de vos! Een aanzienlijke verlichting van stress op Brénazet....Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een goed 2017 

Ron en Mariken

Reacties

Populaire posts

Hoe groen is Brénazet?

Met kinderen terug naar de natuur

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs