woensdag 27 januari 2016

Gezonde Hazelnoot-Kokos taart (met avocaat en wortel)


Buiten is het 16 graden en een trui is te warm aan. In januari.... het lijkt wel april! Tijd om een snelle taart te maken. We doen weer eens een detox dus het wordt een gezonde rauwe taart:

Bodem:

100 gr gemalen hazelnoten
150 g dadels zonder pit

Mix alles in de keukenmachine en voeg een à twee lepels water erbij om er een plakkerig geheel van te maken. Bedek een mooie taartvorm en zorg voor een klein randje. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling:

100 gr gemalen hazelnoten
1 grote avocado
1 grote wortel, geraspt
100 gr gesmolten cocosolie (au bain Marie even smelten)
ahornsiroop naar smaak (of honing)
snufje zout
scheutje citroensap
2 eetlepels kokosrasp

+extra kokosrasp en/of geschaafde kokos en/of hazelnoten om te decoreren

Mix alles in de keukenmachine tot een gladde substantie. schep het op de taartbodem en versier met koksrasp en hazelnoten. Zet de taart minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
Lekker en ook voedzaam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten