Terugblik

Brénazet door Klaas JanJa het zit er weer op! We hebben hard gewerkt maar kregen daar ook heel veel voor terug. Het weer is niet gemakkelijk geweest met zo nu en dan van die extreme hoosbuien dat er wel eens een tent verzet moest worden of hier en daar wat stro gelegd tegen de modder. De gasten waren toch tevreden en ook meestal wel over het weer want ze konden toch alles doen en de hele week buiten zijn.

Wat waarderen gasten op Brénazet?

De rust, de kleinschaligheid, de gemoedelijkheid: iedereen kent elkaar na een dag, het uitzicht, het authentieke platteland van Frankrijk, de ruimte voor de kinderen, de dieren, de activiteiten, vooral kanovaren, ponyrijden en pizza’s uit de houtoven waren erg populair dit jaar. Het biologische veganistisch/vegetarische eten van de table d’hôtes. Vooral het uitgebreide salade buffet met  de fameuse “Paté au pommes de Terre” tijdens de jeu de boules avond werd iedere keer weer gewaardeerd.

Wat hebben de gasten minder gewaardeerd?

Dat de tweede douche van de camping alleen nog koud water gaf, volgend jaar werkt hij top hoor dat is beloofd. Dat er gasten waren die op een zaterdag in de stromende regen aankwamen, daar konden wij niks aan doen helaas…Dat er gasten waren die zelfs op vrijdag bij Parijs errug lang in de file hadden gestaan, dus vrijdag is niet altijd een betere reisdag dan de zaterdag. Misschien Parijs vermijden?

Wat zijn onze voornemens ter verbetering van Brénazet dit jaar?

-Er komt een derde De Waard tent in de verhuur. Dit wordt met name gewaardeerd door mensen die het gezellig vinden op de kleine camping te staan en omdat ze zo ook hun kinderen in de gaten kunnen houden.

-Er komt een Pipowagen! Dat miste er nog op Brénazet naast de 3 comfortabele gîtes, de 3 grote luxe tenten die heerlijk ruim en rustig staan op het achter terrein en de blokhut, een tussenvorm van een gîte en een tent. Dit romantische onderkomen komt in de buurt van de zwemvijver, dus op de camping en krijgt daar een hele ruime plek met een terras en eigen sanitair. Ron is al begonnen met de bouw. De “roulotte” moest na verlenging weer omgedraaid worden met behulp van een Manitou:

_20140920_2402 [528]

-Er zal weer een stuk dak worden vervangen, dit keer aan de achterkant dus minder zichtbaar maar wel belangrijk voor het behoud van de boerderij!

-We gaan ons richten op kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot 14 jaar, meer activiteiten voor deze kinderen organiseren, onze camping meer aantrekkelijk maken voor grotere kinderen zodat ouders sneller voor onze camping zullen kiezen. Er is al de mogelijkheid voor ervaren ruiters om de pony´s (onder bergeleiding van een van de ouders) te verzorgen en te berijden. Dat was dit jaar  goed gegaan en daar hebben een aantal kinderen vanaf een jaar of 10 heel erg van genoten. Grotere kinderen hebben hier al vanalles: ze mogen op donderdag het kampvuur maken, ze genieten van de kanotocht, vinden het bomenklimpark erg leuk en ze zouden eventueel ook een kanotocht over de Sioule ( iets wildere rivier) vast te gek vinden. Wat gaan wij nog meer organiseren? Een tienertent als chill plek en voor een gezamenlijke logeerpartij met kampvuur. We gaan een nieuwe pingpongtafel aanschaffen en een volleybalnet. Wie heeft er nog meer ideeën?

Hieronder een paar beelden van het afgelopen seizoen maar deze zijn natuurlijk lang niet volledig want wij hadden geen tijd om foto’s te maken dus mijn verzoek aan de gasten van 2014: graag een leuke selectie van jullie foto’s die ik op de Brénazet Hartje Frankrijk mag plaatsen onder de rubriek `foto´s van onze gasten`. Zet erbij of je naam er wel of niet bij mag.

 

jonge eendjes In de eerste week van juli kochten we twee eendjes. In augustus had de vos helaas de weg ontdekt…
_20140714_2213 [528] In de rij voor de crèpes, maar eerst een gezonde wortel!
Patat bakken Op een regendag organiseert Ron een patat bak activiteit in de open schuur.
camping in juli De camping in juli, alle plaatsen zijn bezet.
Anna helpt in de keuken Gelukkig is er altijd een goede hulp in de keuken!
Tijd voor Lubi! Rond een uur of vijf is het tijd voor een biologisch Lubi biertje, gezellig aan de picknicktafel op de cour.
Paardrijden Paardrijden op Mees en Wieke
Kupp spel De kinderen organiseerden zelf een Kupp wedstrijd.

De beker De winnaars van het Kupp spel
pony's verzorgen Pony’s verzorgen
Kanovaren Niet missen deze activiteit dwars door het natuurreservaat van de Allier!
Kanotocht op de Allier  
Evenwichtsbalk Nog even over de evenwichtsboom, best spannend voor de kleintjes.
IMG_2506 Ron in zijn element
_20140702_2133 [528] En Mariken bindt even tussendoor de rozen op…
   

Vooruitblik: de gezonde lifestyleweek en de handige handenweek met Ron van 18 t/m 25 oktober. We hebben een paar inschrijvingen maar graag nog wat meer mensen!!! Zouden jullie het alsjeblieft door willen geven aan vrienden en bekenden die geïnteresseerd zouden kunnen zijn?

Meer over deze week.

P.S. Er is een nieuwsbrief van Brénazet, deze kun je ontvangen door je op te geven op de site Hartje Frankrijk, rechts boven.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts

Hoe groen is Brénazet?

Met kinderen terug naar de natuur

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs