Posts

Posts uit februari, 2013 tonen

Ingesneeuwd

Afbeelding
Wij hebben hier nog geen lente. Na enkele sneeuwklokjes te hebben gespot een paar jubelende vogels en na een paar dagen zon is de winter weer helemaal terug. Sinds zaterdag sneeuwt het hier en we bevinden ons onder een laag sneeuw van zo’n 10 centimeter. De pony’s voeren we nu hooi en de kippen schuilen de hele dag onder de afwasplaats van de camping. Een broedse kip heeft ervoor gekozen om in een hoekje op de afwasplaats te gaan broeden, ik vind het wel zielig met die kou! Ze zit op 16 eieren en Ron heeft een afdakje voor haar gemaakt en we hebben wat wol om haar heen gelegd om haar warm te houden.  

Onze tocht der tochten

Afbeelding
Door het hoogteverschil bestaat onze streek uit allemaal microklimaten. Zo wonen wij op 400 meter en als er hier sneeuw ligt en ik rijd voor een yogales naar Chantelle , 15 km verderop, ligt daar mogelijkerwijs geen sneeuw. Gisteren hadden wij sneeuw maar tegen die tijd dat wij een wandeling wilden gaan maken begon het zachtjes aan te regenen en te dooien. We zijn naar “ La Bosse” gereden.  

Crazy sexy detoxen én zwanger?

Afbeelding
Anna is crazy sexy zwanger: “ Sinds een jaar of vijf houd ik mij bezig met raw food. Ik heb het zelf liever over levend voedsel. Want dat betekent raw food voor mij: voedsel tot me nemen waarin de meeste levensenergie zit. Pure, onbewerkte, vitale voeding zoals de aarde die gemaakt heeft. Onder levend voedsel vallen onverhitte, biologische noten, zaden, vruchten en groenten. Je kunt het puur eten, maar je kunt er ook oneindig veel gerechten mee maken”. Lees verder op haar blog Vrije Geboorte (deel 1) Lees nu ook het tweede deel waarin Anne verder smakelijk verder verteld over haar zuivere  levenswijze en de effecten op haar zwangerschap en antwoord geeft op de vraag: “Ben je niet bang dat je tekorten oploopt als je raw food eet tijdens de zwangerschap?” Crazy sexy zwanger food tijdens de zwangerschap. (deel 2)

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Afbeelding
Sinds de kerstvakantie geven wij Igor thuis les. De Franse school resoneert niet met hem en hij had weinig aansluiting met de kinderen. Het heeft lang geduurd voor we deze beslissing daadwerkelijk hebben genomen. Een school heeft heel wat te bieden aan faciliteiten, omgang met andere kinderen, leraren die gespecialiseerd zijn in hun vak, leerzame uitstapjes, naschoolse activiteiten zoals koor en theater. Ron en ik komen uit het onderwijs en wij hadden niets tegen school. We waren er beiden van overtuigd dat scholing goed was voor kinderen en dat de school je voorbereid op de maatschappij. In Nederland zaten mijn kinderen op de Rudolf Steiner School in Haarlem en ze hadden het er enorm naar de zin. Ik vond de vrije school in Haarlem ook heel erg fijn en we hebben er veel vrienden gemaakt.

Waanzinnig lekkere wortelkruidkoek met boekweit

Afbeelding
Van Tamara op Facebook een geweldig recept overgenomen. Ik heb het wel enigszins aangepast aan mijn manier van bakken maar het is grotendeels haar recept. Verder heb ik er een heerlijke topping bij gemaakt.