Kerstmuffins van pompoen en kastanje

Vandaag deze heerlijke muffins gemaakt, voor kerst extra lekker meel gebruikt: kastanje meel. Hier in Frankrijk nog steeds gemakkelijk te verkrijgen. Frankrijk staat vol met tamme kastanjebomen. Voordat de aardappel geïntroduceerd werd was de kastanje het hoofdvoedsel in de winter. Deze muffins zijn heerlijk zacht en zoet. Ze zijn ook voedzaam en kunnen zo  mee in het lunchtrommeltje voor een glutenvrije lunch! (deze muffins bevatten geen gluten, geen zuivel, geen suiker maar wel eieren)

kerst muffins [528]

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

Ingrediënten:

6 eieren

250 gram pompoenpuree ( een halve ontpitte pompoen met schil ongeveer een uur of langer, in de oven laten staan en het gare vruchtvlees eruit scheppen. Dit kun je gebruiken voor deze muffins maar ook om bijvoorbeeld snel soep te maken)

60 gram kokosolie
50 gram geraspte kokos
100 gram kastanje meel
100 gram honing of ahornsiroop
4 druppels stevia
1 theelepel sodium bicarbonaat
1 eetlepel azijn (de azijn is de katalysator voor het sodium bicarbonaat)
1 theelepel koekkruiden
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
een snuf zout
een hand rozijnen
een hand walnoten in stukjes
geschaafde amandel om te versieren

versierde kerstboom [528]Mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen en de walnoten en de geschaafde amandelen, goed door elkaar. Roer daarna de rozijnen en walnoten door het beslag en vul 12 muffincups. Bak ze ± 20 minuten in de oven, zet de oven uit en laat ze daarna nog langzaam afkoelen in de oven met de deur op een kier. Fijne kerstdagen!

Reacties

  1. wij wensen jou : http://onafhankelijke-bloggers-associatie.nl/over-feestdagen-jaarwisseling-en-het-nieuwjaarsgedicht/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Россия

Zelf Miso maken