Posts

Posts uit november, 2012 tonen

Oom Berry

Afbeelding
  Zaterdagmorgen 24 november is mijn geliefde peetoom Berry overleden. Oom Berry was een hele elegante man die open stond voor nieuwe dingen. Tot hij zijn 90ste jaar deed hij iedere morgen als hij opstond zijn yoga oefeningen. Mijn peetoom heeft 3 jaar geleden op 89 jarige leeftijd, mijn scriptie van 55 bladzijden voor mijn Yogaopleiding nog nagekeken, zijn Frans was uitstekend. Wij hadden een heel intensief contact over de mail. Oom Berry volgde mijn blog en volgde ons allemaal zelfs op Facebook. Ik ben blij voor hem dat hij na een ziekbed zo vredig in zijn slaap is gestorven en zie hem lachend voor me met zijn prachtige witte haren omringt door licht. Oom Berry speelde piano en had hele mooie handen, ik herinner me dat nog als kind, ze waren altijd zacht en warm. Na mijn bezoek aan hem in Nederland schreef ik dit gedicht . Mijn vader heeft een mooi stukje over zijn broer geschreven op zijn blog Manieren

Crazy sexy eten (deel 1)

Een vriendin heeft me uitgenodigd om mee te doen met een 3 weeks crazy sexy detox programma gebaseerd op de bevindingen van New York bestseller Kris Carr . Het programma is geen dieet maar een totale omwenteling in stijl van eten. Waarom Crazy, Sexy? Kris bedoelt hiermee:

Lichtspel

Afbeelding
  Hoewel het nu regent hebben we vanmorgen een waanzinnig spektakel van licht gehad van de opkomende zon met daartegenover een volledige regenboog.

Stadswandeling door Lyon

Afbeelding
De donderdag is voor een randonnée . Dit keer is het een stadswandeling van 3 uur geworden want de paspoorten moesten verlengd worden en dat gebeurt in Lyon op het Nederlandse Consulaat. Ik heb een band met Lyon. Het is de stad waar ik Fille au pair ben geweest 30 jaar geleden en waar ik in 2010 mijn opleiding tot Yogadocente heb afgerond. Ik heb al vaker over Lyon geschreven zie oa blogberichten van  16-12-2012 en 13-4-2012 Heel leuk om deze keer Ron door Lyon te leiden. We parkeerden voor 4 euro de auto heel hoog op de berg in St Just. Het eerste wat je daar ziet zijn de resten van het romeinse odeon. Het antieke theater inspireert mij.

Aurora borealis

De ongekroonde koningin laat zich in de arena van een weidse zandkuil op een dennentakken gevlochten zetel kronen met een krans van bloemen en van netel Wanneer de aurora borealis de immense luchten kleurt en door de fijne kristallen in het zand haar kleuren reflecteert als een warme gloed op schors en dorre bladeren laat zij zich door allen benaderen en ziet wat goed is, de gekroonde koningin. Mariken t’Sas, 16 november 2012

BEN

Afbeelding
  Ben verbleef een aantal dagen op Brénazet en we kregen een paar mooie aquarellen:

Mees, onze hengst, rijpaardje

Afbeelding
De dochter van een vriendin kwam paardrijden op Mees. Hij is nu ruim drie jaar en voor een hengst uitzonderlijk lief en rustig. We waren een tijdje gestaakt met het berijden van Mees omdat hij zich niet ontspande als er iemand op hem zat. Voor mij een teken dat er iets niet goed was, misschien dat hij pijn had. Ik heb de osteopaat gevraagd om langs te komen, hij behandelt naast mensen ook paarden. Dat was een bijzondere ervaring, hij kraakte Mees op 4 plekken en Mees vond het heerlijk! Waarschijnlijk is hij gevallen of iets dergelijks tijdens het dekken. Ik heb inderdaad wel gezien dat het er ruig aan toe gaat tijdens zo’n paringsritueel!

Met vakantie met vakantie

Afbeelding
Op Brénazet verblijven is heerlijk en de behoefte om met vakantie te gaan is niet meer zo aanwezig. We zijn immers altijd buiten, de natuur is alom aanwezig en we hebben geen stres. Dus we zijn altijd met vakantie. Wij missen echter de zee wel eens. Na 4 jaar besloten we de herfstvakantie te gebruiken om ons een weekje onder te dompelen in een andere cultuur en te genieten van de Oceaan. Baskenland is 8 uur rijden vanuit Brénazet dus net zover als naar Nederland. De Spanjaarden waren vrij op donderdag 1 november en wij begrepen er eerst helemaal niets van dat er niemand in de ochtenduren naar zijn werk ging en dat er zoveel mensen langs de weg aan het joggen en aan het wandelen waren.