Posts

Posts uit april, 2012 tonen

Dag van de arbeid

Afbeelding
De luchten zijn heel mooi maar de zon heeft zich maar weinig laten zien, alle regen die we het afgelopen jaar hebben gemist komt nu uit de hemel. Tussendoor maaien wij het gras, ontvangen we gasten in de gîtes, wordt de camping in gereedheid gebracht want die gaat immers open op 1 mei en is er heel veel te doen in de tuin. Zondag nog even een Brocante meegepikt in Charroux waar we weer de eerste Nederlanders rond zagen lopen, uit op antiek. Ja, het seizoen begint weer en het voorjaar is voor ons dus een periode van arbeid. Morgen viert  Frankrijk de dag van de Arbeid en ik kreeg deze plaat toegestuurd:   ( ik houd mijn beloftes, zelfs die van anderen…) Helaas heb ik geen idee om welke beloftes het ging, het zal wel om geld zijn geweest want daar draaide en draait ten slotte alles om. Zo’n rokende schoorsteen op de achtergrond als symbool van welvaart zou nu gezien worden als smerig vervuilend. Mijn vader heeft wel enig idee welke beloftes Pétain houdt. Lees hier zijn blog .

Veulen van Wieke

Afbeelding
Geboren overdag 19 april terwijl ik in huis bezig was. We gingen even naar Anando kijken en daar naast Wieke stond zomaar ineens een enorm veulen:           Je weet niet wat je ziet, en zo groot! Toen moest ik haar naar de stal geleiden wat niet gemakkelijk was omdat we eerst vanaf de parkeerplaats langs het terras en daarna de hele cour over moesten. Gelukkig dat Igor en zijn vriendje met zijn moeder, een boerin die wel wat gewend is, mij hielpen maar het ging niet altijd goed want het veulen schoot alle kanten op. Vervolgens moest het veulen drinken maar dat deed hij niet, ik was alleen, Ron in Nederland, Igor was naar het zwembad en Nikola was bij vrienden en niet te bereiken op zijn telefoon. De dierenarts kwam en met z’n tweeën hebben we geprobeerd het veulen de tepel te laten vin den. Dat ging heel moeilijk, het veulen was volgens de dierenarts te groot voor zijn moeder en hij concludeerde dat ik maar een fles met biest (van koeien) moest gaan geven voor de zekerheid

Afscheid

Afbeelding
  Een jaar geleden, op 16 april 2011, bedacht Joke Zes woorden met beeld. ’Ik vond het leuk om te merken dat zoveel medebloggers de uitdaging met mij wilden aangaan, maar aan alles komt een einde en het wordt tijd voor iets nieuws. Daarom hier mijn laatste (voor de hand liggende) thema voor een compleet verhaal in zes woorden met een illustratie: AFSCHEID .’ Oude reus verliest voorgoed van kabouter. (Op de foto Igor Kis, de boom stond aan het weggetje naar Brénazet)     Mourir c'est partir un peu… (foto genomen in het kerkje van Vernusse) En nu maar hopen dat Joke weer een nieuwe uitdaging voor ons heeft want dit was leuk!

Naar de grote stad

Afbeelding
  Dit weekend was ik in Lyon voor een Yoga workshop met Philippe de Fallois. Een heel pittige yoga, veel ademen, de rug strekken en stevige asana´s. Er waren alleen yoga docenten en het is ook niet de yoga die ik zelf doorgaans geef maar ik vind het wel een uitdaging.

We wachten nog steeds…

Het wachten is nu op het veulen van Wieke. Gisterenavond dacht ik de tekenen te zien dat de bevalling had ingezet en om het uur zijn we even gaan kijken in de hoop dit keer de geboorte mee te mogen maken. Het was tevergeefs, dus voel ik me nu een beetje gammel. Vandaag regent het aan een stuk door, wat werkelijk welkom is want, de droogte is hier een groot probleem. Hier heb ik de foto’s gezet die ik de eerste dag van Anando heb gemaakt.

Barbara heeft een veulen!

Afbeelding
  Toen ik vanmorgen om 5 uur ging kijken zag ik dit:   Een hengstje en moeder en zoon maken het goed! We hebben ze naar de stal gebracht waar ik het kleine paardje op schoot heb genomen en helemaal heb geknuffeld, geaaid en betast. We hebben een hele tijd in de stal met ze gezeten om te kijken en vooral ook zeker te zijn dat hij dronk! De eerste melk, biest genoemd is heel erg belangrijk en bevat afweerstoffen tegen van alles. Barbara was ook wel een beetje moe en ging er lekker bij liggen. Het veulen ging er lekker naast liggen. Hij heet Anando.

Voorjaarszonnetje

Afbeelding
    De jeugd van tegenwoordig ligt te zonnen…   ……terwijl Ron de groentetuin freest.

Sherlock Holmes ~6 woorden met beeld~

Afbeelding
  Scandaleuze spionagepraktijken van een verleidelijke Bohemienne. Opdracht van Jokezelf:  zes woorden met beeld met als thema : detective (de foto is van Breitner)

~°Ochtendgloren°~

Afbeelding
  Hier en daar een fluwelen knop wat blaadjes aan de top een takje, een stengel een twijgje, mijn engel magisch aangeraakt door de natuur ontwaakt de uilenroep heel zacht verjaagd de blauwe nacht langzaam komt het wit en geel dan wordt het groen heel veel beschermend om mij hangt een sluier teer vanaf de kruin tot in het meer volkomen glad en blauw weerspiegeld het de ochtenddauw vogelengezang komt golvend de eerste zonnestralen achtervolgend toen ik onder wilgentakken lag was hij daar, de dag. Mariken t´Sas 2 april 2012

Midzomeravond ~zes woorden met beeld~

Afbeelding
Ik word in de tuin verwacht   Ook meedoen ?  “Zes woorden met beeld”   van Jokezelf het thema was Fantasy Schilderij van Edward Robert Hughes, Midsummer Eve, 1908